مشاوره بارداری برای تمام زوجهایی که قصد بارداری دارند و یا در طی دوران بارداری هستند، ضروری است. برای تضمین سلامتی فرزندتان باید مشاوره قبل از بارداری را در برنامههایتان بگنجانید. همچنین به زنانی که قصد بارداری و بچهدار شدن دارند، کمک کند تا اضطرابها و نگرانیهای کمتری را متحمل شوند. اطلاعاتی که طی این جلسات داده میشود شما را برای پیشگیری از خطراتی همچون حملههای عصبی، افسردگی، استرس و اضطرابهای ناشی از تغییرات هورمونی در دوران بارداری آماده میکند. بنابراین مشاوره قبل از بارداری برای سلامتی شما و فرزندتان مفید است و با بهترین حالت روحی و جسمی برای یک بارداری سالم آماده میشوید.
منبع : مشاوره بارداری تلفنی و آنلاین
مشاوره بارداری چیست ؟
بارداری برای هر خانمی دوران سخت و در عین حال شیرینی است. برای اینکه مادر بتواند سالم و سلامت باشد و کودک خود را نیز سالم به دنیا آورد، بابد مراقبتهای ویژهای را انجام دهد. مراقبتهای دوران بارداری تضمین کننده سلامتی مادر و کودک است.
دوران بارداری دارای حداکثر 40 هفته است که با توجه به عوامل مختلفی ممکن است کوتاهتر نیز شود. معمولا دوران بارداری در طول نه ماه به سه دوره شامل سه ماهه اول، سه ماهه دوم و سه ماهه سوم تقسیم میشود که هر کدام مشاوره بارداری و مراقبتهای ویژه خود را میطلبد. برای آشنایی با بایدها و نبایدهای دوران بارداری کلیک کنید.
اهمیت مشاوره بارداری
زنان باید در هر کدام از دورههای بارداری، مراحلی را پشت سر بگذارند که هم خود و هم جنینشان از سلامت لازم برخوردار باشند. بد نیست بدانید تغییرات هورمونی در زنانی که مراقبتهای لازم را ندارند، میتواند سبب بروز افسردگی و اضطراب شود. برای آشنایی با علائم بارداری کلیک کنید.
مشاوره بارداری به زنان کمک میکند قبل از بارداری، آمادگی پذیرش جنین را داشته باشند. توصیه متخصصان این است که سه ماه قبل از اقدام به بارداری، زنان مشاوره بارداری را دریافت کنند و آزمایشهای لازم را نزد پزشک متخصص انجام دهند. از اهمیت مشاوره بارداری میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- جلوگیری از تروماها یا مشکلات عصبی احتمالی بارداری
- کم شدن اضطرابها و استرسها
- جلوگیری از اختلالات شدید در کودک ناشی از استرس مادر
- یادگیری مقابله با تغییرات هورمونی، خلقی و احساسی
- و …
پشت سر گذاشتن استرس دوران بارداری
بارداری از موقعیتهای حساس در زندگی بسیاری از زنان است. آنچه که اغلب زنان در این دوران احساس میکنند، استرس و اضطرابهای زیاد بابت مسائل روزمره به علاوه سلامت جنین است. معمولا مادران به دلیل به دنیا آوردن فردی جدید، نمیتوانند روزی را بدون استرس سپری کنند. از مهمترین راهکارهایی که برای کنترل استرس استفاده میشود، میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- از مشاوره بارداری پیش از اقدام به بچهدار شدن استفاده کنید تا از وضعیت سلامتی خود مطلع شوید و از این جهت نگرانیهایتان برطرف شود.
- مشاوره باردای میتواند در کنترل استرس و اضطرابهایتان متناسب با شرایطی که دارید، کمک کننده باشد.
- استرس و اضطرابهای دوران بارداری اکثرا به دلیل تغییرات هورمونی اتفاق میافتد، بنابراین این استرسها طبیعی میباشد.
- سعی کنید از تفریحات بیخطر و در عین حال مفید همچون پیاده روی برای خودتان استفاده کنید.
- ذهن خود را از باردار بودن دور کنید و با انجام ورزشهایی همچون مدیتیشن به آرامش درونی برسید.
- میتوانید استرس و اضطرابهای خود را روی کاغذ بنویسید. نوشتن تا حد زیادی به احساس آرامش کمک میکند.
- سعی کنید به خواب خود در دوران بارداری اهمیت بدهید. داشتن خواب خوب و با کیفیت در طول شب، به شما کمک میکند تا در طول روز سرحالتر باشید و استرسهای کمتری را متحمل شوید.
جلسه مشاوره قبل از بارداری
بسیاری از کسانی که قصد دارند بچهدار شوند، میخواهند بدانند که در جلسات مشاوره قبل از بارداری چه میگذرد و لزوم شرکت در این جلسات چیست.
در جلسه مشاوره قبل از بارداری، پزشک ابتدا سلامت روان مادر را از جنبههای مختلفی بررسی میکند تا مطمئن شود مادر از نظر سلامت روانی مشکلی برای بارداری نداشته باشد. این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است، چراکه در کسانی که قبلا سابقه مشکلات روانی داشتهاند اما درمان شدهاند، ممکن است بارداری سبب بازگشت بیماریشان شود.
کسانی که دارای برخی اختلالات روانی حاد شامل اسکیزوفرنی، دوقطبی یا افسردگیهای شدید هستند، بهتر است در طول دوران بارداری برای جلوگیری از حادشدن وضعیت بیمار، تحت مراقبت پزشک باشند.
در این زمان توصیه متخصصان این است که در مشاورههای قبل از بارداری، حتی اگر اطرافیانتان دارای اختلالات عصبی، روانپریشی و یا افسردگی هستند با آنها در میان بگذارید تا بتوانید با دریافت خدمات پزشکی فرزند سالمی را به دنیا آورید.
نه ماه بارداری چگونه سپری میشود؟
- سه ماههی اول : در سه ماهه اول بارداری، جنین تشکیل شده و استخوانها، ماهیچهها، قلب و تقریبا تمامی اعضای او شکل میگیرد. تغییرات این دوران چندان محسوس نیست و ممکن است مادر تهوع و استفراغهای صبحگاهی داشته باشد. در سه ماهه اول بارداری برخی از مادران 1 تا 2 کیلوگرم وزن اضافه میکنند و برخی دیگر حتی وزن کم میکنند. برای آشنایی با راهها و علل سقط جنین کلیک کنید.
-
سه ماههی دوم : سه ماهه دوم بارداری از هفته 13 تا هفته 28 بارداری است. از هفته 21 حرکات جنین برای مادر ملموس است و او حالا به شکم مادر لگد میزند. از هفته 23 تا اواخر هفته 27 وزن جنین به دو برابر خود میرسد. در این حالت ممکن است مادر در هر هفته 5 تا 6 کیلوگرم وزن اضافه کند. سه ماهه دوم بارداری راحتتر از سه ماهه اول است، چراکه ضمن برطرف شدن مشکلات مادر، سطح انرژی او نیز افزایش مییابد. البته به دلیل ورم بدن و افزایش وزن ممکن است نشستن و یا ایستادن طولانی برای مادر آزاردهنده باشد.
-
سه ماههی سوم : سه ماهه سوم بارداری شامل هفته 28 تا 40 حاملگی میباشد. در پایان هفته 38 جنین به طور کامل رشد میکند. حالا قد و وزن او به میزان متعادلی رسیده است. دارای حرکات بیشتری در شکم مادر میباشد.
چالش های جسمی دوران بارداری
دوران بارداری دارای چالشهای جسمی بسیاری است. بهتر است افراد قبل از بارداری با این مشکلات آشنا باشند تا در زمان بروز آنها بدانند که مشکل خطرناکی نیست و فقط باید مراقبتهای لازم را انجام دهند. از جمله چالشهای جسمی رایج در میان مادران باردار در دوران بارداری میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- گرفتگی عضلات
- مشکل در دفع ادرار و یا بیاختیاری
- سوزش قلب
- سوء هاضمه
- واریس
- کمردرد
- یبوست
- بواسیر
- برفک
- حالت تهوع و استفراغ
- فقرآهن
برخی علائم نیز نشان دهنده برخی مشکلات خطرناک شامل فشار خون بالا، دیابت بارداری، عفونتها، پراکلامپسی، زایمان زودرس و سقط جنین در دوران بارداری میباشند. بهتر است مادر با رویت موارد زیر به پزشک مراجعه کند.
- خونریزی شدید واژن
- درد شدید شکم
- عطش ناگهانی
- ادرار دردناک
- تکرر ادرار
- تب و پشت درد
- اختلالات بینایی
- پف کردن شدید دست و صورت
- انقباضات دردناک
- کاهش تحرکات جنین در سه ماههی سوم
- افزایش وزن ناگهانی
- خستگی شدید
چالش های عاطفی و روانی دوران بارداری
در دوران بارداری آنچه که توجهات زیادی را به خود جلب میکند، تغییرات جسمی مادر است. در حالی که در این دوران میزان هورمونهای استروژن و پروژسترون تغییر میکند و ممکن است مادر نوسانات خلقی را تجربه کند.
به همین دلیل زنان در دوران بارداری، بسیاری تحریکپذیر هستند و ممکن است با برخی چالشهای عاطفی و روانی زیر مواجه شوند.
- افزایش استرس و اضطراب
- فراموشی
- مشکلات مربوط به تصویر بدن
- افسردگی
- و …
مراقبت های حین بارداری
آنچه که در طول دوران بارداری بسیار اهمیت دارد، داشتن برنامه غذایی و مراقبتهای ویژه میباشد. پیشنهاد میشود مقاله خطرات بارداری را حتما بخوانید. به برخی از مهمترین این مراقبتها در ادامه اشاره کردهایم:
- انتخاب پزشک زنان و یا ماما
- ارتباط با یک مشاور برای دریافت مشاوره بارداری و کنترل موارد روانی و عاطفی
- تغییر داروهای مورد مصرف در زمان بارداری و بروزرسانی آنها متناسب با شرایط حاملگی
- کنار گذاشتن مصرف الکل، مواد مخدر و سیگار و محدود کردن مصرف کافئین
- انجام آزمایشات مورد نیاز در دوران باردای شامل سونوگرافی، تست قند و فشارخون، اکوکاردیوگرافی جنین، آمنیوسنتز، بررسی بیماریهای مقاربتی و آزمایش خون و …
- واکسینه شدن در برابر بیماریهایی همچون آنفولانزا و کرونا
- انجام ورزشهای سبک و مفید
- عدم مسافرت، رانندگی و کارهای سنگین در سه ماهه دوم بارداری
- پرهیز از مصرف جوانههای خام، لبنیات غیرپاستوریزه و گوشتهای فرآوری شده
مشاوره دوران بارداری غیرحضوری چه فوایدی دارد؟
برای اینکه بارداری خوبی را پشت سر بگذارید و خیالتان از سلامتی خودتان و فرزندتان راحت باشد، حتما از مشاوره قبل بارداری و حتی در طول دوران بارداری استفاده کنید. برای آشنایی با بایدها و نبایدهای دوران بارداری کلیک کنید.
اگر شرایط مراجعه حضوری و دریافت مشاوره را ندارید، میتوانید از مشاوره تلفنی و آنلاین نی نی مایند استفاده کنید. در مشاوره غیر حضوری شما عزیزان میتوانید با ماما، متخصصین و یا مشاوران صحبت کنید و راهنماییهای لازم را دریافت نمایید.
با دسترسی آسان و در کمترین زمان شما مجاز هستید در مورد داروها، نتیجه آزمایشات، تغذیه، سلامت روان و … به صورت تلفنی مشاوره دریافت نمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه مشاوره بارداری میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز کلینیک تخصصی کودک نی نی مایند از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.
منبع : مشاوره بارداری تلفنی و آنلاین
:: برچسبها:
مشاوره بارداری تلفنی و آنلاین ,
:: بازدید از این مطلب : 259
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0